Public Relations in the Age of New-Media!

PR on Ulitzer

Subscribe to PR on Ulitzer: eMailAlertsEmail Alerts newslettersWeekly Newsletters
Get PR on Ulitzer: homepageHomepage mobileMobile rssRSS facebookFacebook twitterTwitter linkedinLinkedIn


PR Authors: Nina Moon

Related Topics: Twitter on Ulitzer, PR on Ulitzer

Blog Feed Post

Fashion Week i Stockholm använder Akamai för streaming

MEC låter Akamai leverera live och on-demand video för Nordeuropas största Fashion Week.

Stockholm, Sverige (25 augusti, 2014) - Denna vecka med början den 26 augusti till 28 augusti, kommer Akamai Technologies, ledande leverantör av molntjänster, bidra till live-video streaming för Fashion Week i Stockholm.

MEC, som driver Fashion Week i Stockholm använder sig av Akamais Media Delivery Solutions för att streama varje modeshow via den officiella hemsidan fashionweek.se samt till stora TV-skärmar som är placerade i centrala Stockholm.

Sedan det första eventet 2005 har Fashion Week i Stockholm vuxit till en av de viktigaste modeveckorna i norra Europa för kollektionsnyheter. I år kommer 30 designers att presentera sina kollektioner för våren/ sommaren 2015 i exklusiva shower.

Tack vare Akamai Media Delivery Solutions kommer alla modevisningar som äger rum på de två officiella catwalk-arenorna; Berns och Båthall 1 i Stockholm att streamas live på den officiella hemsidan fashionweek.se, mediapartnern bon.se, samt på de stora TV-skärmar som är placerade utanför mode arenorna. Alla höjdpunkter från veckan kommer också att finnas tillgängliga på den officiella hemsidan med början den 27 augusti.

"Vi är glada över att arbeta med Akamai som ger en snabb, pålitlig och säker streaminglösning. Under Fashion Week i Stockholm, är det av stor vikt att vi levererar en jämn och hög kvalitet av upplevelser på alla enheter, överallt, säger Krister Ragnarsson exekutiv producent på Studio BON och mediaproducent för Fashion Week i Stockholm.

Tack vare omfattningen och räckvidden av Akamais Intelligent Platform och digitala medialösningar, kan en internationell publik av modepress och inköpare njuta av hela upplevelsen i realtid och av hög kvalitet över anslutna enheter. Under live streamingen, kommer händelser samtidigt registreras i Akamais NetStorage molnbaserade lagringsplattform som ger tittarna möjlighet att "spola tillbaka" och "pausa" tack vare DVR-funktionen. Samtliga inspelningar kommer också att göras tillgänglig för on-demand-tittande efter eventet.

"Tack vare live streaming kan fler modeintresserade ta del av Fashion Week och våra svenska designers. Givetvis ökar även räckvidden med live streaming både i antal och geografiskt sett", avslutade Christin Ericsson, projektledare för Fashion Week i Stockholm.

Om Akamai
Akamai® är en ledande leverantör av molntjänster som hjälper företag att ge säkra, högpresterande användarupplevelser på vilken enhet som helst. Kärnan i bolagets lösningar är Akamais Intelligent Platform™ som ger en omfattande räckvidd i kombination med oöverträffad tillförlitlighet, säkerhet, synlighet och kompetens. Akamai tar bort komplexiteten i att ansluta i en allt rörligare värld, stödjer konsumenternas efterfrågan dygnet runt och gör det möjligt för företag att på ett säkert sätt utnyttja molnet. Om du vill veta mer om hur Akamai påskyndar innovationstakten i en hyperuppkopplad värld, besök http://www.akamai.com/ eller blogs.akamai.com och följ @Akamai på Twitter.

Press kontakt:
Karine Gourdon-Keller
Senior Analyst and Public Relations Manager
Akamai Technologies
Tel: +49 89 94006-312
Email: [email protected]

Per Sterner
Regional Sales Director, Sweden,
Akamai Technologies
Tel: +46 8 5050 7900
Email: [email protected]

Source: RealWire

Read the original blog entry...

More Stories By RealWire News Distribution

RealWire is a global news release distribution service specialising in the online media. The RealWire approach focuses on delivering relevant content to the receivers of our client's news releases. As we know that it is only through delivering relevance, that influence can ever be achieved.